Συνάντηση του νέου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση του νέου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με ξενάγηση και κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μισή ώρα αργότερα, στις 8.30, ο κ. Κατρούγκαλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο συντονισμός εν όψει της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που πραγματοποιείται αύριο στην Ιερουσαλήμ, θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος καθώς και ευρω-τουρκικά βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη, και ακολούθως με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε εγκαρδίως τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος και είχαν ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο του για περισσότερο από μισή ώρα. Επίκεντρο της συζήτησης, όπως ανέφεραν αργότερα, ήταν το Εθνικό θέμα και η επικείμενη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Αρχιεπίσκοπος χάρισε στον κ. Κατρούγκαλο ένα αργυρό δίσκο με παράσταση της Κύπρου, με την ευχή η ποθητή λύση για το εθνικό πρόβλημα του νησιού μας να έλθει σύντομα.

 

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post