Δ΄ Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Εκκλησία της Παναγίας στον Τράχωνα (Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018)

Δ΄ Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Εκκλησία της Παναγίας στον Τράχωνα (Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018)

Μέσα σε κλίμα χαρμολύπης τελέστηκε όρθρος και Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας στον κατεχόμενο Τράχωνα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί.

 Με τη συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, με το κοινοτικό συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του κατεχόμενου προαστίου πραγματοποιήθηκε ο Εκκλησιασμός.

 Οι πιστοί αισθάνθηκαν τη χαρά και την ευλογία που εκπηγάζει από την Δέσποινα του κόσμου την Θεοτόκο, την Παναγία του Τράχωνα, με τις τόσες θαυμαστές θεοσημείες, τόσο για τους ιδίους όσο και για τους οικείους τους. Ταυτόχρονα βίωσαν τη θλίψη για τα λάθη και τις αναβολές που πολλές φορές οδηγούν τα πράγματα σε δοκιμασίες και καταστροφές.

 Τελέστηκε μεθεόρτια η εορτή της Παναγίας και η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρα Φωκά επισκόπου Σινώπης και του Αγίου Φωκά του Κηπουρού.

Οι πιστοί έφεραν μαζί τους, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, τις εορτές και τα κόλλυβα, με ευχές και προσευχές για τους ζώντες και τους κεκοιμημένους, κληρικούς, διδασκάλους, κοινοτάρχες, εκκλησιαστικούς επιτρόπους και για όλους τους Τραχωνίτες.

 Όλοι αισθανόντουσαν τον ίδιο πόθο και τον ψέλλιζαν στην προσευχή τους: να αξιωθούμε να ζήσουμε την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας! Ακόμη, να μπορέσουν οι νεότερες γενεές των Κυπρίων να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, αλληλεγγύης, συνεργασίας και ελευθερίας στον τόπο που μας γέννησε.

Της Ακολουθίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς που έσπευσαν στη χάρη τις Παναγίας του Τράχωνα.

Στην ομιλία του Επίσκοπος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξία του εκκλησιασμού και της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Μετάληψη.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν για την τέλεση του Εκκλησιασμού.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας του Τράχωνα.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post