Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης την Τρίτη της Λαμπρής (18 Απριλίου 2017)

Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης την Τρίτη της Λαμπρής (18 Απριλίου 2017)

Την Τρίτη της Λαμπρής, 18 Απριλίου 2017, τελέστηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης, ο οποία πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου αλλά και την Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδος.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία. Ακολούθως αναφέρθηκε στον αναστάσιμο χαρακτήρα της παρούσης εβδομάδος, η οποία θεωρείται μια μέρα. Γι΄ αυτό και οι Ακολουθίες αυτής της εβδομάδος είναι οι ίδιες που τελέστηκαν την Κυριακή της Αναστάσεως. Ακολούθως, συνεχάρη την Ηγουμένη Χρυστονύμφη και όλη τη συνοδεία της για την όμορφη οργάνωση του μοναστηριού και για τον τρόπο με τον οποίο το κρατούν ζωντανό. Απόδειξη της ζωντανής μοναστηριακής ζωής είναι το πλήθος πιστών και προσκυνητών που συμμετέχουν στις Ακολουθίες της Μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε λιτανεία μέχρι το θρονί της Παναγίας, όπου τελέστηκε δέηση ενώπιον των εικόνων.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη», ευχόμενος σε όλους υγεία, δύναμη και ελευθερία στην πατρίδα μας.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Share this post