O Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης, στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

O Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης, στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης, κ. Heiner Bielefeltd, έγινε δεκτός από την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, ο οποίος φιλοξένησε συνάντηση εργασίας του Ειδικού Εισηγητή με τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Μουφτής της Κύπρου Dr Talip Atalay, ο Ιμάμης της Χαλά Σουλτάν και Μουφτής της Λάρνακας, Shakir Alemdar, ο Λατίνος Πατριάρχης των Ιεροσολύμων Fouad Twal, ο Λατίνος Πατριαρχικός Βικάριος, π. George Kraj, ο Αρχιεπίσκοπος της Μαρωνίτικης Εκκλησίας,  Youssef Soueif, ο Αρχιεπίσκοπος της Αρμένικης Εκκλησίας, Nareg Alemezian, καθώς και ο π. Σάββας Χατζηιωνάς από τη Συνοδική Επιτροπή Μνημείων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Από μέρους του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ ήταν παρόντες οι κύριοι Christoph  Peschoux, Sharof Azizov και Alison Thomas.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εν λόγω συνάντηση εργασίας του Ειδικού Εισηγητή, κ. Heiner Bielefeltd, πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα της Σουηδικής Πρεσβείας στη Λευκωσία. Ως εκ τούτου από την Πρεσβεία της Σουηδίας και το Γραφείο για Διαθρησκευτικό Διάλογο, ήταν παρόντες ο Πρέσβης Klas Gierow, ο Επίσκοπος Sven Bernard Fast, οι συντονιστές του Δ.Δ. Peter Weiderud και Salpy Eskidjian.    

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα, που παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σε όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση εργασίας.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post