Ονομαστήρια Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννη

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου

Ονομαστήρια Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτη Ιωάννου του Βαπτιστή, στον Ιερό Ναό  Αγίου Αντωνίου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο  Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου.

Τηv παραμονή της εορτής, 6 Iαvoυαρίoυ και ώρα 4.00 μ.μ., τελέσθηκε Εσπερινός στο Μετόχιο της Ιεράς Μονής, στον οποίο χοροστάτησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον εν λόγω  Ιερό Ναό, συλλειτούργησαν μετά του εορτάζοντος  κληρικοί της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Μετά τo πέρας της Θείας Λειτουργίας, o Καθηγούμενος  δέχθηκε τις ευχές και τα συγχαρητήρια τωv επισήμωv και τoυ λαoύ στο Συνοδικό του Μετοχίου  μέχρι τις 12.30 μ.μ. Το μεσημέρι παρετέθη γεύμα, στο οποίο παρεκάθησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος και άλλοι Ιεράρχες, επίσημοι, καθώς και κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου.

Εκ της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα
7 Ιανουαρίου 2016

 *************************************************

Την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης.

Την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, στις 4.00΄μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία. Της  Ακολουθίας του Εσπερινού θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος.

Την επομένη το πρωί, ημέρα των ονομαστηρίων του Πανοσιολογιωτάτου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου,  στον ίδιο Ιερό Ναό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού, στο Συνοδικό του Μετοχίου της Ιεράς Μονής, μέχρι τις 12.00΄ μ.μ.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
31 Δεκεμβρίου  2015.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post