Η Α. Μ. Ο Αρχιεπίσκοπος Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ. Ηλίας επισκέπτεται την Κύπρο 17-22 Οκτωβρίου 2014

Ο Πατριάρχης Γεωργίας στην Κύπρο

Η Α. Μ. Ο Αρχιεπίσκοπος Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ. Ηλίας επισκέπτεται την Κύπρο 17-22 Οκτωβρίου 2014

Μετά από πρόσκληση της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ. Ηλίας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης θα συνοδεύεται από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ζουκδίδι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμο, Αψαλτσίχης και Τάο-Κλαρδζέτης κ. Θεόδωρο, Χόνι και Σαμτρεδίας κ. Σάββα, Μπατούμι και Λαζικής κ. Δημήτριο, Πότι και Χόμπι κ. Γρηγόριο και ομάδα συνεργατών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πατριάρχης Γεωργίας και η συνοδεία του, θα επισκεφθούν το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και θα συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, και κατόπιν, θα επισκεφθεί το Βυζαντινό Μουσείο στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Το πρωί της Κυριακής, 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα, στο οποίο θα προστούν οι Μακαριώτατοι Προκαθήμενοι, συμπαραστατούμενοι από Ιεράρχες των δύο Εκκλησιών.

Την Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας, θα επισκεφθεί την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας του Κύκκου, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο και την Αδελφότητα της Μονής.

Το πρωί της Τρίτης, 21 Οκτωβρίου,  θα αναχωρήσουν, μέσω του δάσους της Πάφου, για το Γεωργιανό Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσογιαλιωτίσσης. Προηγουμένως, θα πραγματοποιηθεί σύντομος σταθμός στην Ιερά Επισκοπή Αρσινόης και φιλοξενία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο.
Αργότερα, θα επισκεφθεί την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου όπου θα γίνει δεκτός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο και την Αδελφότητα της Μονής.

Το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο και τις Αρχές της πόλεως και στην συνέχεια θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολιτίσσης και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου (46 μ. Χ.).

Η Α. Μ. Ο Αρχιεπίσκοπος Μετσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ. Ηλίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν το απόγευμα της Τετάρτης από τον Αερολιμένα Πάφου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post