Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

Μεγάλη Εβομάδα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
MΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Κατα τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος, θα χειροτονήσει σε πρεσβύτερο το διάκονο Ιωάννη Uliniuc.
Το εσπέρας της Κυριακής, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτη) στη Λευκωσία.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης,  στη Λευκωσία.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Καϊμακλί.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.
Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Ναό.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, το εσπέρας της ερχόμενης Κυριακής, 5 Απριλίου 2015, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στο συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο συνοικισμό Στροβόλου 3.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας  θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ κ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος το Σάββατο, 4 Απριλίου 2015, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ αυτοστέγασης Λατσιών.

Την Κυριακή, 5 Απριλίου 2015, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.
Το εσπέρας της ιδίας κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας  θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στη Λεμεσό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, θα προστεί της Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό των Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το Σάββατο, 4 Απριλίου 2015, το εσπέρας θα χοροστατήσει στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα στη Σχολή Τυφλών.

Την Κυριακή, 5 Απριλίου 2015, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Κασσιανού στη Λευκωσία.
Το εσπέρας της ιδίας κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μακεδονιτίσσης.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Στρόβολο.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου στο Συνοικισμό Λατσιών.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Τη Δευτέρα του Πάσχα το εσπέρας θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου στην Κοφίνου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης την Κυριακή, 5 Απριλίου 2015, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον  Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας των Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, θα προστεί των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λυκαβηττού.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
2 Απριλίου 2015 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post