Με το βλέμμα στραμμένο στην Παναγία του Τραχωνίου Κυθρέας (11 Σεπτεμβρίου 2016‏)

Με το βλέμμα στραμμένο στην Παναγία του Τραχωνίου Κυθρέας (11 Σεπτεμβρίου 2016‏)

Οι Χριστιανοί του Τραχωνίου Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής του κάμπου της Μεσαορίας γιόρτασαν, με σιωπηλή κατάνυξη, την μεγάλη πανήγυρη των Γενεθλίων της Θεοτόκου και την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, στην Παναγία Τραχωνίου Κυθρέας.

Οι εκτοπισμένοι πήγαν μαζί τους όλα τα αναγκαία όπως παραγγέλλει η εορτή, άρτους, πρόσφορα και κόλλυβα, αλλά και ανθοδέσμες από βασιλικό.

Με ευλάβεια, οι πιστοί, λιτάνευσαν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Τραχωνίου και μαζί το ιερό Ευαγγέλιο και τον Τίμιο Σταυρό, μέσα σε δοχείο με τα άνθη του βασιλικού.

Ο Τίμιος Σταυρός, το μέγιστο σωτήριο και παρηγορητικό σύμβολο αγάπης, ταπείνωσης και συγχώρεσης. Στο ζωηφόρο ξύλο του Σταυρού βρίσκουν οι Χριστιανοί δύναμη και ενίσχυση στον καθημερινό τους αγώνα και τίποτα δεν μπορεί να τους χωρίσει από την αγάπη του Χριστού.

Ήταν όλοι οι συγχωριανοί εκεί νοερά προσευχόμενοι μαζί με τους εγγύς και τους μακράν, για όλη την ανθρωπότητα, για όλη τη δημιουργία. Για τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως.

Τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας όλων των συγχωριανών και κατόπιν μνημόσυνα πάντων των προαπελθόντων. Μεταξύ των κεκοιμημένων έγινε αναφορά στον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κυρό Πέτρο, τους Ιεράρχες, τον

Ηγούμενο Αρσένιο της Ιεράς Μονής Μαχαιρά και του άλλους κληρικούς και λαϊκούς που φονεύθηκαν κατά τη πτήση προς το Άγιον Όρος στις 11 Σεπτεμβρίου 2004.

Προέστη της Ιεράς συντάξεως και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος μαζί και με άλλους κληρικούς.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν για την καλύτερη οργάνωση του προσκυνήματος και του εκκλησιασμού στην τουρκοκρατούμενη πατρώα γη.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post