Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου

Δελτίο Τύπου

 

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου και

η Θεολογική Σχολή της Χάλκης (του Οικουμενικού Πατριαρχείου) 

 

Την Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.) επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 7/10/2016 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ.κ. Ελπιδοφόρος. Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος είναι Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Αναπληρωτής Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, στο Γνωστικό Αντικείμενο: «Συμβολική, Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές σχέσεις». Τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχθηκαν στην Θ.Σ.Ε.Κ. η Ακαδημαϊκός Υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών Θεολογίας Καθηγήτρια κ. Βελουδία Σιδέρη-Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής της Σχολής πατέρας Κυπριανός Κουντούρης και ο Πρωτομάστορας των οικοδομικών εργασιών αναπαλαίωσης/αποκατάστασης, των κτηριακών εγκαταστάσεων της Σχολής, κ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου.

Κατά την επίσκεψη ο Μακαριώτατος ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στους χώρους της Σχολής και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών, που αποσκοπούν στην προσθήκη αναβαθμισμένων, λειτουργικών και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, στην υφιστάμενη κτηριακή υποδομή. Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευχαρίστησή του και τον θαυμασμό του για το επίπεδο των εργασιών και των εγκαταστάσεων, καθώς και για την ταχύτητα και την αρτιότητα με την οποία ετοιμάστηκαν οι εγκαταστάσεις της Σχολής. Συζήτησε με τους υπεύθυνους της Σχολής θέματα που αφορούν την Φοιτητική ζωή και τις σπουδές Θεολογίας στη Θ.Σ.Ε.Κ., σε σχέση με την αντίστοιχη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, της οποίας την επαναλειτουργία προσδοκά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ανά τον κόσμο Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη. Ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε, επίσης, το Κτήριο Διοίκησης καθώς και την Φοιτητική Εστία της Σχολής, η οποία προσφέρει εξαιρετικού επιπέδου διευκολύνσεις στέγασης στους φοιτητές της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ανάπτυξης της Σχολής, τόσο σε Προγράμματα Σπουδών όσο και σε κτηριακές υποδομές. Εκφράστηκε από όλους η επιθυμία για ανάπτυξη και εμπέδωση συνεργασιών της Θ.Σ.Ε.Κ. τόσο με τις Θεολογικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης όσο και με την μέλλουσα να επαναλειτουργήσει Θεολογική Σχολή της Χάλκης, του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τόσο η Θεολογική Σχολή της Χάλκης όσο και η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου βρίσκονται κάτω από την άμεση έγνοια και φροντίδα των προκαθημένων των αντίστοιχων εκκλησιών και προσβλέπουν στην ανάπτυξη των σπουδών Θεολογίας, κάτω από την μέριμνα της Εκκλησίας, μέσα σε ένα σύγχρονο επιστημονικό και ακαδημαϊκό πλαίσιο, του 21ου αιώνα.

Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.),

7 Οκτωβρίου 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post