Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά (14 Δεκεμβρίου 2016)

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά (14 Δεκεμβρίου 2016)

Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου του προσφυγικού συνοικισμού Λατσιών.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου μετέφερε στους πιστούς τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου. Αναφέρθηκε στο στο βίο του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου. Ο Άγιος Ελευθέριος από μικρή ηλικία ένιωσε το κάλεσμα του Θεού και σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών χειροτονήθηκε διάκονος, υπηρετώντας με αφοσίωση και συνείδηση τον Τριαδικό Θεό και βέβαια τους συνανθρώπους του. Έλαβε και τις τρεις βαθμίδες της ιεροσύνης φθάνοντας Επίσκοπος Ιλλυρικού. Ο Άγιος Ελευθέριος άντεξε πολλά βασανιστήρια ένεκα της πίστης του, αλλά έμεινε σταθερός, ομολογώντας και δοξάζοντας τον Θεό.

Η μητέρα του, η Αγία Ανθία, ήταν μαθήτρια του Αποστόλου Παύλου και μετέφερε στο παιδί της τη γνήσια διδασκαλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Παρέμεινε παράδειγμα στοργικής μητέρας, αφού όταν αγκάλιασε το νεκρό σώμα του γιού της, αποκεφαλίστηκε και η ίδια.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κάλεσε ολόκληρο το εκκλησίασμα να παρακαλέσουμε κι εμείς τον Θεό, όπως έκανε και ο Ιερομάρτυρας Ελευθέριος, να μας δίνει δύναμη, υπομονή και σταθερή πίστη μπροστά στις σημερινές προκλήσεις και δοκιμασίες που βιώνουμε.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post