Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας έφθασε στη νήσο Κύπρο

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας έφθασε στη νήσο Κύπρο

Ο Μακαριώτατος  Καθολικός Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας, Αρχιεπίσκοπος Μετσχέτης και Τιφλίδος και Μητροπολίτης Μπιτσβίνθας και Σουχουμίου-Αμπχαζίας, κ.κ. Ηλίας Β΄, έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 17 Οκτωβρίου 2014 στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας και τον υποδέχθηκε με τη συνοδεία του η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καλωσόρισε τον Πατριάρχη Γεωργίας λέγοντας χαρακτηριστικά «σας καλωσορίζουμε στο σπίτι σας και στην πατρίδα σας. Είμαστε βέβαιοι ότι όλες αυτές τις μέρες που θα σας έχουμε μαζί μας, όπου θα πορευθείτε, στην Αρχιεπισκοπή, στις  ενορίες, στα μοναστήρια και στις Μητροπόλεις, θα αισθανθείτε το σεβασμό του κλήρου και του λαού μας προς το πρόσωπό σας και προς την αγία Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας. Ευχόμαστε σε σας και στη συνοδεία σας καλή παραμονή στον τόπο τον δικό σας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς σε θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και τις διάφορες άλλες θρησκείες. Θα συσκευθούμε για θέματα που αφορούν τον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή που ζούμε».

Ακολούθως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, την ιεραρχία, τον κλήρο και τον λαό για την υποδοχή και τη φιλοξενία του ιδίου και της συνοδείας του. Επιδοκίμασε τα λεχθέντα από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Ο Γεωργίας Ηλίας χαρακτήρισε την Εκκλησία της Κυπρου αρχαιοτάτη Εκκλησία. Ακολούθως επισήμανε ότι θεωρεί ευλογία την ευκαιρία αυτή να συζητήσουν και από κοινού να βρουν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν την παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα. 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post