Ο Πρέσβης της Τσεχίας και η Πρέσβειρα της Σλοβακίας επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή

Ο Πρέσβης της Τσεχίας και η Πρέσβειρα της Σλοβακίας επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή

Την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 το πρωί, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Πρεσβευτής της Τσεχίας κ. Jan Bondy. Ο κ. Πρέσβης παρακάθησε σε πρόγευμα με τους Μακαριώτατους Αρχιεπίσκοπους Πράγας κ. Χριστοφόρο και Κύπρου κ. Χρυσόστομο, το Σεβ. Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως κ. Γεώργιο και το Θεοφ. Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Κατόπιν είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τους δύο Προκαθημένους. Ο κ. Jan Bondy εξέφρασε τη χαρά του που συναντήθηκε με τους Προκαθημένους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρο και Κύπρου κ. Χρυσόστομο, και τη συνοδεία τους, και επισήμανε το γεγονός ότι με το Μακαριώτατο συνδέονται διαπροσωπικά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την ευκαιρία που του προσέφερε να συναντηθεί μαζί τους και για τη φιλοξενία που είχε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή η Πρέσβειρα της Σλοβακίας κα Άννα Τουρενίκοβα, για  να συναντηθεί με τους δύο Προκαθημένους. Η συνάντηση της κας Πρέσβειρας με τους Αρχιεπισκόπους Πράγας κ. Χριστοφόρο  και Κύπρου κ. Χρυσόστομο έγινε σε εγκάρδιο περιβάλλον και ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Επίσης, η κα Άννα Τουρενίκοβα συναντήθηκε με την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας\

Ο Πρέσβης της Τσεχίας και η Πρέσβειρα της Σλοβακίας επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post