Προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας στην Ιερά Μονή Θεοτόκου

Προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας στην Ιερά Μονή Θεοτόκου

Το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Ιανουαρίου 2011, οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοποι Πράγας κ. Χριστοφόρος και Κύπρου κ. Χρυσόστομος με τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως κ. Γεωργίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβυτέρου Josef και του ζεύγους Ίγκορ και Τατιάνας  Strelec έφθασαν στην Ιερά Μονή Θεοτόκου.

Στα προπύλαια της Μονής τους υποδέχτηκε η Γερόντισσα Ευφημία με την Αδελφότητα της Ι. Μονής. Ακολούθως τελέστηκε Δέηση στο Καθολικό της Ι.Μονής.

Η Καθηγουμένη Ευφημία καλωσόρισε το Μακαριώτατο και του μίλησε για την ιστορία της νεοσύστατης Ιεράς Μονής, η οποία ιδρύθηκε προ 17ετίας, επί αρχιεπισκοπείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας μίλησε για την αξία του γυναικείου μοναχισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Επισήμανε ότι σήμερα η Εκκλησία, στις χώρες που διαποιμένει, παρά τα προβλήματα του παρελθόντος και τα σημερινά, είναι υπερήφανη για τα μοναστήρια της. Μόνο η Τσεχία έχει 7 Μοναστήρια από τα οποία τα 3 είναι γυναικεία.

Παρακάλεσε την Καθηγουμένη και τις αδελφές της Ιεράς Μονής να προσεύχονται για τη νεώτερη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Η Γερόντισσα Ευφημία προσέφερε αναμνηστικό κεντητό Σταυρό και βιβλίο με εξιστόρηση του έργου των ιεραποστόλων αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν από την Καθηγουμένη στους διάφορους χώρους, όπου οι μοναχές επιτελούν το εργόχειρό τους.

Μετά το παραδοσιακό κέρασμα οι υψηλοί φιλοξενούμενοι μας επέστρεψαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post