Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Παναγία Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Παναγία Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης καί εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με επικεφαλής το φιλοξενούμενο Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καρελίας καί πάσης Φιλλανδίας κ. κ. Λέοντα και το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο καί τη συμμετοχή των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Κιτίου κ. Χρυσόστομου, Κύκκου και Τυλληρίας κ. Νικηφόρου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Ναυκράτιδος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Κυρίλλου καί Βόστρων (Πατριαρχείο Ιεροσoλύμων) κ. Τιμοθέου, των Θεοφιλεστάτων Χωρεπισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου, Χύτρων κ. Λεοντίου καί Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προσφώνησε το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Φιλλανδίας και του απένειμε την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου το Χρυσό παράσημο του Άπ. Βαρνάβα.

Το Αρχιεπισκοπικό Γράμμα ανέγνωσε  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος. Στη συνέχεια αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Φιλλανδίας καί επέδωσε εικόνα με τους Αγίους Φωτιστές των Σλάβων Σέργιο και Γερμανό καθώς και τους Αγίους Ιδρυτές των Ιερών Μονών της Καρελίας.

Ακολουθούν οι ομιλίες :

Του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Φινλανδίας κ. Λέοντος.

Παύλος Χατζηπροδρόμου

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post