Ο Αρχιεπίσκοπος Λέων στην Ιερά Μονή του Κύκκου

Ο Αρχιεπίσκοπος Λέων στην Ιερά Μονή του Κύκκου

Μετά την επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Φιλλανδός Αρχιεπίσκοπος κατευθύνθηκε, μαζί με τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία τους, στην Ιερά Μονή Κύκκου, όπου συνάντησε τον Ηγούμενο της Μονής Μητροπολίτη Κύκκου και Τυλληρίας κ. Νικηφόρο και τους εκεί μοναχούς.

Κατά την άφιξή του, επεφυλάχθη σε αυτόν λαμπρή υποδοχή από τον Επίσκοπο Κύκκου κ. Νικηφόρο και τη συνοδεία του. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε την Εικόνα της Παναγίας της Κυκκώτισσας και δέχθηκε την προσφώνηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου. Ο Πανιερώτατος, αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, προέβη σε σύντομη αφήγηση της ιστορίας της Μονής και χάρισε στον φιλοξενούμενο Αρχιεπίσκοπο μία εικόνα της Παναγίας της Κυκκώτισσας.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε τα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, αλλά και το δέος που του προκάλεσε η επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Παναγίας του Κύκκου, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι είναι ευλογία που στην κοινότητα της Μονής εγκαταβιώνει και ένας φινλανδός μοναχός. Γι’ αυτό και προσέφερε στη Μονή ως δώρο ένα Ευαγγέλιο στη Φιλλανδική γλώσσα, προκειμένου να αναγινώσκεται κατά την περίοδο του Πάσχα. Ακόμη, χάρισε και μία εικόνα του αγίου Αλεξάνδρου (ιερέως), ο οποίος φονεύθηκε στη Ρωσία το 1936.

Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στο Θρονί και έγινε κατάθεση στεφάνου.

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Λέων θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης στην Πάφο, καθώς επίσης και του Αγίου Νεοφύτου, όπου θα έχει συνάντηση με το Θεοφιλέστατο Χωρεπίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο και τους αδελφούς της Μονής.

Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post