Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Λέων επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Λέων επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Μετά την επίσκεψη στη Ιερά Μητρόπολη Πάφου, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010, οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών Φιλλανδίας και Κύπρου, με τη συνοδεία τους, μετέβησαν στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, όπου τους υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, μαζί με τον Θεοφ. Χωρεπίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο στην παρουσία των κληρικών, των Αρχών της πόλεως και του λαού.

Ακολούθως, τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Καθολικής. Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Στούππας, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές των δημοτών της πόλης για υγεία, μακροημέρευση και ευόδωση της αποστολής του. Στην προσφώνησή του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, αφού υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Μητρόπολη η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Λέοντος, αναφέρθηκε στην πορεία της Επισκοπής Νεαπόλεως (Λεμεσού) από τα αποστολικά χρόνια μέχρι και σήμερα. Επίσης, ο Πανιερώτατος σημείωσε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Λεμεσό ο Φινλανδός Αρχιεπίσκοπος, καθώς, πριν από λίγα χρόνια, πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη, όπου συναντήθηκε με τους Φινλανδούς κατοίκους της Λεμεσού, οι οποίοι σήμερα αριθμούν γύρω στους 500, ενώ το χειμώνα φθάνουν μέχρι και τις 2000, αφού αρκετοί έρχονται στο νησί μας, λόγω του ηπιότερου κλίματος που επικρατεί στον τόπο μας.

Στην αντιφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Λέων, εξέφρασε τη χαρά του για την εγκάρδια υποδοχή που του επιφυλάχθηκε και αναφέρθηκε στις σχέσεις των Εκκλησιών Κύπρου και Φινλανδίας, αλλά και των δύο λαών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της ύπαρξης αυτής της ομάδας, των Φινλανδών κατοίκων της Κύπρου, διότι έτσι προσφέρεται η δυνατότητα για καλύτερη γνωριμία μεταξύ των δύο λαών.

Ο Πανιερώτατος προσέφερε στον Υψηλό επισκέπτη του ωμοφόριον και επιτραχήλιον, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Λέων χάρισε στον Μητροπολίτη Αθανάσιο βιβλία και άλλα αναμνηστικά δώρα Φιλλανδικής τέχνης και παράδοσης.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, παρέθεσε γεύμα προς τιμή του φιλοξενουμένου Αρχιεπισκόπου Φιλλανδίας.

Αργότερα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Φιλλανδίας κ. Λέων, συνέχισε την πορεία του με επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, όπου τον καλοσώρισε η Καθηγουμένη Ολυμπία με τις αδελφές της Μονής και πλήθος πιστών.

Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post