Επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας

Επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, προς ανταπόδοση της επισκέψεως της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας και Μητροπολίτη πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, αναχώρησε από τον αερολιμένα Λάρνακας την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009 και ώρα 15.55΄ (πτήση OS 832), μεταβαίνοντας, μέσω Βιέννης, στη Βαρσοβία, για την πραγματοποίηση, ύστερα από πρόσκληση,  επίσημης επίσκεψης στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Πολωνίας.

Το Μακαριώτατο θα συνοδεύουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου    κ. Γεώργιος και άλλοι συνεργάτες της Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του, ο Μακαριώτατος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και Μητροπολίτη πάσης Πολωνίας, όσο και με άλλους Αρχιερείς και στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, καθώς επίσης και με παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Θα επισκεφθεί, επίσης, Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές και θα έλθει σε επικοινωνία με το εκεί Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 (Παλαιό Ημερολόγιο: 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), οι προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών, συμπαραστατούμενοι και από άλλους Αρχιερείς, θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή των Οσίων Μάρθας και Μαρίας (γυναικεία), στο ιερό όρος Grabarka. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, τηρώντας το τοπικό έθιμο, θα τοποθετήσει ξύλινο Σταυρό αφιερωμένο από τον Ορθόδοξο Κυπριακό λαό.

Στην Κύπρο ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επιστρέψουν, μέσω Βιέννης, την Παρασκευή, 21 Αυγούστου και ώρα 14.55΄ (πτήση OS 831).

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
14 Αυγούστου 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post