Ειρηνική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας Πολωνίας κ.κ. Σάββα στην Κύπρο

Ειρηνική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας Πολωνίας κ.κ. Σάββα στην Κύπρο

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου υπενθυμίζει ότι η Α.Μ. ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, ύστερα από  πρόσκληση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, αφικνείται την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 και ώρα 02.50΄ π.μ., στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, προς πραγματοποίηση 5ήμερης επίσημης επίσκεψης στη νήσο μας. Τούτον θα συνοδεύουν οι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιεμιατύτσε κ. Γεώργιος και άλλοι υπηρεσιακοί της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα και τη συνοδεία του θα υποδεχθούν στο Αεροδρόμιο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και Μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η επίσημη υποδοχή των Υψηλών Επισκεπτών μας θα γίνει την ίδια μέρα, Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 και ώρα 10.30΄ π.μ., στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, τον Κλήρο και το λαό.

Την Κυριακή, 17 Μαΐου 2009, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Στροβόλου.

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα, 18 Μαΐου και ώρα 08.00΄ π.μ., με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Θα επισκεφθεί, επίσης, κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, Ιερές Μητροπόλεις και Ιερές Μονές της νήσου μας.

Από την Κύπρο, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 και ώρα 03.40΄ π.μ.

Στο χώρο μεταφόρτωσης αρχείων επισυνάπτεται το πλήρες Πρόγραμμα της επίσκεψης του Μακαριωτάτου στη νήσο μας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post