Άφιξη Προκαθημένου Εκκλησίας Πολωνίας κ.κ. Σάββα στην Κύπρο

Άφιξη Προκαθημένου Εκκλησίας Πολωνίας κ.κ. Σάββα στην Κύπρο

Για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας στην Κύπρο.

Στο Αεροδρόμιο Λάρνακας τον υποδέχθηκε στις 3:00 το πρωί σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Κατά την υποδοχή παρέστη και ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, υπεύθυνος των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, συνοδεύει ο Επίσκοπος Σιεμιατύτσε Γεώργιος και άλλοι υπηρεσιακοί.

Η επίσκεψη του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Πολωνίας, θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. με υποδοχή στην έδρα της Εκκλησίας της Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή, και θα ακολουθήσει δοξολογία στον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα προσφωνήσει τον Προκαθήμενο της Πολωνίας, ο οποίος στη συνέχεια θα αντιφωνήσει.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, ο λαός θα χαιρετίσει τον Μητροπολίτη Πολωνίας στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατόπιν η ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου θα υποδεχθεί τον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Πολωνίας και τη συνοδεία του με πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Άφιξη Προκαθημένου Εκκλησίας Πολωνίας κ.κ. Σάββα στην Κύπρο1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post