Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Πολωνίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Πολωνίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Η επίσημη υποδοχή των Υψηλών Επισκεπτών της κατά Κύπρον Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε στις 10.30΄ π.μ., στον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, τον Κλήρο και το λαό. Αμέσως μετά ψάληκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και μετά τις προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις ανήλθαν στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου έγινε η πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, στην παρουσία της Α.Μ. του Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας και της Συνοδείας του.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Πολωνίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Το απόγευμα ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου και θα τελέσει Τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνια.
Τέλος, το βράδυ θα επισκεφθεί στην Πρεσβευτική κατοικία, την Α.Ε. τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κ. Pawel Dobrowolski και θα παρακαθίσει σε δείπνο.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post