Αρχαιολογικούς χώρους και τη Μητρόπολη της Πάφου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας

Αρχαιολογικούς χώρους και τη Μητρόπολη της Πάφου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας

Αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας και η Συνοδεία του σήμερα το πρωί. Οι Υψηλοί Επισκέπτες  ξεναγήθηκαν σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, όπως τα Ψηφιδωτά της Κάτω Πάφου και την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας. Στον περίβολο της εκκλησίας αυτής, που κτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο  αι., επί των ερειπίων της μεγαλύτερης πρωτοβυζαντινής βασιλικής της Κύπρου, βρίσκεται η Στήλη του Αποστόλου Παύλου, όπου ο Απόστολος μαστιγώθηκε λίγο πριν γίνει χριστιανός ο τότε κυβερνήτης της Ρώμης Σέργιος Παύλος.
Ακολούθως ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας έτυχε  θερμής υποδοχής στην Μητρόπολη από τον οικείο Μητροπολίτη και τις Αρχές τις Πάφου, όπου και τελέστηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου. Στη Δοξολογία τον Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας κ.κ. Σάββα προσφώνησε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.
Προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας, ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η ανταλλαγή επισκέψεων των προκαθημένων των επί μέρους Ορθόδοξων Εκκλησιών αφυπνίζει το αίσθημα της ολότητας και την ενότητα, σφυρηλατεί άρρηκτους δεσμούς αμοιβαίας αγάπης και καλλιεργεί τη συνείδηση ότι όλοι οι Ορθόδοξοι, παρά την ποικιλία των τοπικών ιδιοτυπιών και προβλημάτων τους, έχουν και πρέπει να διατηρούν μιαν φρόνησιν, μίαν πίστιν και έναν νουν και γενικά την ενότητα του πνεύματος εν τω συνδέσμω της ειρήνης.»
Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πάφου για την πρόσκληση να επισκεφθεί την Πάφο, είπε ότι αποτελεί γι’ αυτόν μεγάλο δώρο είναι το ότι μπόρεσε να επισκεφθεί την Πάφο όπου βάδισαν οι Απόστολοι γιατί, όπως ανέφερε, ποτέ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ή και να διανοηθεί ότι θα μπορούσε να επισκεφθεί την Πάφο «όπου οι Αγιοι Απόστολοι κήρυξαν τον Αναστάντα Χριστό».

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post