Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων του Προέδρου Αναστασιάδη

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων του Προέδρου Αναστασιάδη

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποίησε την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πέρασε από το Λονδίνο, σταθμό του ταξιδιού του προς τη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η σύζυγός του και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων κ. Γρηγόριο και τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι της οποίας τελέστηκε δέηση υπέρ της πρόοδο του κυπριακού λαού.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη και τη συνοδεία του με θερμά λόγια στον Οίκο και στην Εκκλησία των Θυατείρων, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και Επαρχία του σεπτού Οικουμενικού Θρόνου, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση του Απόδημου Ελληνισμού στην ιδέα της πατρίδας και τη σταθερή και αταλάντευτη προσευχητική στάση Υπέρ της Δικαοοσύνης και Ενότητας στην εσταυρωμένη Μεγαλόνησο Κύπρο.

Καταλήγοντας, αφού αναφέρθηκε στην πληθωρικότητα και την αφοσίωση του Απόδημου Ελληνισμού που πάντα βοηθά την Κύπρο και την Ελλάδα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κυβέρνησή θα πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και με την Ελληνική Δημοκρατία, ώστε να έρθει η ημέρα της Ανάστασης για την Κύπρο και τα κατεχόμενα, με απαλλαγή από τα τουρκικά στρατεύματα, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ειρηνική συνύπαρξη των Κυπρίων.

Πρόσθεσε ότι πρόθεσή του στη Νέα Υόρκη θα είναι να προβάλει την αναγκαιότητα οι ισχυρές χώρες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθούν οι συνομιλίες με ελπίδα και προοπτική, ώστε να υπάρξει επιτέλους ευτυχής κατάληξη.

Επίσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής και της ομογένειας προς την Κύπρο και στη συνέχεια αντήλλαξε δώρα. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων απένειμε τον Σταυρό των Θυατείρων στον Πρόεδρο και ασημένια εικόνα στη σύζυγό του. Ακολούθως, ο Πρόεδρος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο ασημένιο αντίγραφο του πλοίου της Κερύνειας.

Παρόντες στη συνάντηση είσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος και ομάδα κληρικών της Αρχιεπισκοπής, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Αλέξανδρος Ζήνων.

Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο του βορείου Λονδίνου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων του Προέδρου Αναστασιάδη1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post