Επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β´, από 12 έως 19 Μαΐου

Επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β´, από 12 έως 19 Μαΐου

Επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, τον Διάκονο Κυπριανό Κουντούρη και τον κ. Παναγιώτη Χατζηπαντελή, Διευθυντή ΕΜΕ, από τις 12 μέχρι 19 Μαΐου.

Η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, το απόγευμα της Δευτέρας, 12ης Μαΐου 2014. Το βράδυ επισκέφθητε τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αγίας Παρασκευής στο Harrow.

Την επόμενη μέρα, ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός από τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Ευριπίδη Ευρυβιάδη, καθώς και με τον Επίσκοπο Λονδίνου Dr Richard Chantres και τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο του Canterbury Justin Welby.

Την Τετάρτη, 14 Μαΐου, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το ελληνορθόδοξο σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα στον Δήμο του Barnet στο βόρειο Λονδίνο ακολούθως ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για το Βirmingham, όπου και θα συναντήσει φορείς της Ελληνορθόδοξης παροικίας. Το βράδυ οι Κοινότητες της Αγ. Τριάδος, του Ευαγγελ. Λουκά, της κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αποστόλου Ανδρέα θα παραθέσουν δείπνο προς τιμή του Μακαριωτάτου.

Την Πέμπτη, 15 Μαΐου, ο Μακαριώτατος επέστρεψε στο Λονδίνο όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ευρώπης της βρετανικής κυβέρνησης David Lidington καθώς και με Βρετανούς Βουλευτές. Το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τη συνοδεία του.

Την Παρασκευή, 16 Μαΐου, υπήρξε συνάντηση με τα σωματεία της Καρπασίας στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας. Αργότερα το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου παρέθεσε δείπνο εργασίας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Το Σάββατο, 17 Μαΐου, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε από κοινού με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή Ελληνικά σχολεία της παροικίας. Το βράδυ η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της, παρέθεσε δείπνο προς τιμή του Μακαριωτάτου.

Την Κυριακή, 18 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου στο Wood Green του βορείου Λονδίνου, και στην συνέχεια παρακάθησε στο Επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του Μακαριώτατου η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Wood Green. Αργότερα ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του παρέστησαν σε εκδήλωση για την κυπριακή λαϊκή παράδοση που οργανώνει η Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή στο Ελληνικό Κέντρο και δείπνο προς τιμή του Μακαριωτάτου στην οικία του Υπάτου Αρμοστή.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Κύπρο το μεσημέρι της Δευτέρας, 19 Μαΐου.

****************************************************

Ακολουθεί το βίντεο που προβλήθηκε στο Λονδίνο με θέμα: «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα».

                             

Δείτε επίσης τη Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας εδώ.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post