H Α.Θ.Μ. o Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

H Α.Θ.Μ. o Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος το πρωί της Παρασκευής, 9 Μαΐου 2014, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος βρίσκεται στην Κύπρο, με την ευκαιρία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου και του Αγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου και Κυπρίου, της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο (στην εντός των τειχών Λευκωσίας).

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου δέχθηκε, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο, τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο και Τιβεριάδος κ. Αλέξιο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα, Αρχιμανδρίτη Δοσίθεο και άλλους κληρικούς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Παρόντες στη συνάντηση ήσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμονας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Η συνοδοί του Πατριάρχου Ιεροσολύμων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση των δύο Προκαθημένων έγινε σε αδελφικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας, αντηλλάγησαν δώρα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα, το οποίο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρέθεσε προς τιμή της Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, ο οποίος ήγε τα ονομαστήρια του.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post