Γ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων στην Κωνσταντινούπολη, Μάϊος 2014

Γ΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων στην Κωνσταντινούπολη, Μάϊος 2014

Με τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες του Γ΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου Νέων και σε αυτό λαμβάνουν μέρος 55 νέοι από όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του εν λόγω Συνεδρίου σε ξενοδοχείο της Πόλης. Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων, για τη διακονία τους μέσα στην Εκκλησία και την ενασχόληση τους με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που τους απαγκιστρώνουν από το άγχος της σύγχρονης ζωής και τις χιλιάδες προβλημάτων που τους απασχολούν.

Ως ένα παράδειγμα προσφοράς και δραστηριοποίησης των νέων ανθρώπων, ο Παναγιώτατος ανέφερε τη λειτουργία και το έργο που επιτελούν οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δαρδανελλίων κ. Νικήτα, ο οποίος προεδρεύει του Γ΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου Νέων. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση της πρώτης, δευτέρας και τρίτης ολομέλειας με συντονιστές τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πατάρων κ. Ιωσήφ, την κ. Μαρία Καουπίλλα ( Ορθόδοξη Εκκλησία της Φιλανδίας) και τον Αιδεσιμολογιώτατο  Πρωτ. Σταύρο Κοφινά, αντίστοιχα.

Μετά το πέρας των ουσιαστικών τριών ολομελειών που προβλημάτισαν και έθεσαν στόχους και πυλώνες για ένα δυναμικό δίκτυο που θα ενεργοποιεί τους απανταχού νέους μας.

Ακολούθησε δείπνο στην Κοινοτική αίθουσα της Ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται, το Σάββατο 3 Μαΐου. Τους νέους της Εκκλησίας της Κύπρου εκπροσωπεί ο Θεολόγος κ. Μιχάλης Σπύρου, υπεύθυνος του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Λόγος».

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post