Ενθρόνιση ηγούμενου Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους

Ενθρόνιση ηγούμενου Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους

 Ξεχωριστή τιμή για την Κύπρο και τον κατεχόμενο Καραβά!

Με λαμπρότητα αλλά και σεμνοπρέπεια τελέστηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 η Ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Γέροντα Χριστοφόρου.

Ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, π. Χριστοφόρος, κατά κόσμο Σταύρος Μιχαήλ του Πηγασίου και της Έλλης, μετέπειτα Ελισάβετ μοναχής, γεννήθηκε το 1957 στον Καραβά της Κύπρου και είναι πτυχιούχος του Χημικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Καραβά και στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου μέχρι την Πέμπτη τάξη. Απεφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1975. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πυροβολικό (1975-1977).

Το 1981 μετέβη στο Άγιο όρος στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου όπου έθεσε τον εαυτόν υπό την πνευματική καθοδήγηση του ηγουμένου της μονής γέροντος Γεωργίου.

Σε μια μοναδική και κατανυκτική ατμόσφαιρα πολλοί συγγενείς και εκτιμητές του ενάρετου έργου και της θεάρεστης προσφοράς του νέου ηγουμένου από την Κύπρο και την Ελλάδα μαζί με πατέρες από το Άγιο Όρος παρακολούθησαν την τελετή ενθρόνισης.

Την ποιμαντορική ράβδο έδωσε στο Γέροντα Χριστοφόρο ο αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Γέροντας Νικόδημος ιερομόναχος, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό. Μετά το πέρας της τελετής ενθρονίσεως παρατέθηκε τράπεζα όπου μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης της Ελλάδος κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, γενέτειρας του Γέροντος Χριστοφόρου και τέλος ο πρώτος τη τάξει από τους παρόντες Ηγουμένους Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μέγιστης Βατοπεδίου.

Ο Δήμαρχος Καραβά στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ευχήθηκε στο νέο Γέροντα της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου ευλογημένη διακονία στο φορτίο που του ενεπιστεύθη η Θεία Χάρις και η Εκκλησία και ανέφερε ότι οι προσευχές του θα αποτελούν στήριγμα στις προσπάθειες και τον προσανατολισμό όλων μας για να απαλλαγεί η πολύπαθη Κύπρος από την Τουρκική κατοχή και τη διαίρεση, με την ευχή σύντομα να ξαναλειτουργηθούμε ελεύθεροι στις εγκαταλελειμμένες εκκλησίες και τα μοναστήρια μας.

Ενθρόνιση ηγούμενου Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post