Επίσημη επίσκεψη της Α.Μ του Πατριάρχη Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου στην Ιερά Μονή Κύκκου

Επίσημη επίσκεψη της Α.Μ του Πατριάρχη Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου στην Ιερά Μονή Κύκκου

Την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012, το απόγευμα (5:30 μ.μ.) ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, θα επισκεφθεί την Ιερά Κύκκου.

Θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο και τους Αδελφούς της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου.

Αμέσως μετά την άφιξη των δύο Προκαθημένων θα τελεσθεί Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής και θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες. Προσφώνηση από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο και αντιφώνηση από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας και η συνοδεία του θα προσκυνήσουν στο Θρονί της Παναγίας του Κύκκου και Πατριάρχης Μόσχας θα τελέσει Τρισάγιο και θα καταθέσει στεφάνι στο Τάφο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου του Γ΄.

Επίσης, ο Μακαριώτατος Πατρίαρχης Μόσχας, θα επισκεφθεί το περίφημο Βυζαντινό Μουσείου της Ιεράς Μονής Κύκκου και προτού αναχωρήσει για τη Λευκωσία, θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος και Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post