Κατασκήνωση νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής (Καλοκαίρι 2017)

Κατασκήνωση νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής (Καλοκαίρι 2017)

Για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται και φέτος η κατασκήνωση των Ορθοδόξων νέων της Μέσης Ανατολής, δηλαδή των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τους νέους φιλοξενεί η Εκκλησία της Κύπρου στους κατασκηνωτικούς χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης, στην Κακοπετριά. Η φιλοξενία παρέχεται με την προσωπική φροντίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και υπεύθυνο του προγράμματος, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο.

Σκοπός της κατασκήνωσης είναι η αλληλογνωριμία των Χριστιανών Ορθοδόξων νέων ανθρώπων, οι οποίοι ζουν στις ανωτέρω γεωγραφικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της νήσου μας. Επίσης, να επισκεφθούν Μοναστήρια, πολιτιστικούς χώρους, καθώς και άλλα αξιοθέατα του τόπου μας.

Την ερχόμενη Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Στέγης στην Κακοπετριά, επ’ ευκαιρία του Προγράμματος Νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής.

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

23 Αυγούστου 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post