Κοινή δήλωση των Ορθόδοξων Νέων της Μέσης Ανατολής (Κακοπετριά, 31 Αυγούστου 2017)

Κοινή δήλωση των Ορθόδοξων Νέων της Μέσης Ανατολής (Κακοπετριά, 31 Αυγούστου 2017)

Εμείς, οι Ορθόδοξοι νέοι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου, συναντηθήκαμε, στα πλαίσια του 6ου προγράμματος συναντήσεων της Ορθόδοξης Πρωτοβουλίας, από τις 25 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2017, στον κατασκηνωτικό χώρο του Αγίου Νικολάου Στέγης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στην Κακοπετριά.

Μέσα απο τις κοινές συζητήσεις, προβληματισμούς και δραστηριότητες, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του προγράμματος, αποφασίσαμε να εκφράσουμε την κοινή μας ανησυχία για την ήδη τεταμένη και εμπόλεμη  κατάσταση, που επικρατεί στις χώρες της Μέσης Ανατολής,  όπου καταπατούνται κατά τρόπο ανεπίτρεπτο  τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα οι θρησκευτικές μας ελευθερίες.

Ως η νέα γενιά και το μέλλον της Μέσης Ανατολής, καταδικάζουμε την κατάσταση αυτή και    ζητούμε από όλους τους οργανισμούς  της διεθνούς κοινότητας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να πρυτανεύσει η ειρήνη και η δικαιοσύνη στις χώρες μας.

Ακόμα,  διαβεβαιώνουμε σθεναρώς τους απανταχού συνανθρώπους μας ότι εμείς, οι νέοι του γεωγραφικού αυτού χώρου, δεν επιθυμούμε να εγκαταλείψουμε ποτέ τη γη μας, η οποία κατοικείται από Χριστιανούς πέραν των δύο χιλιάδων ετών.

Επειδή  πολλοί από τους αδελφούς μας έχουν  εκδιωχθεί και εξακολουθούν να εκδιώκονται με απάνθρωπο τρόπο από τα σπίτια τους, εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας και υποβάλλουμε τη θερμότατή μας παράκληση προς όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων,   να δράσουν άμεσα για εφαρμογή των ανθρώπινων μας δικαιωμάτων.

Τέλος, ακολουθώντας τη ρήση του Κυρίου μας «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὅτι αὐτοί υἱοί   Θεοῦ κληθήσονται» (Ματθ. Ε΄9) διαβεβαιώνουμε  τους Προκαθημένους μας ότι θα αγωνιζόμαστε μαζί Τους για την  κατίσχυση της Ειρήνης και όλων των χριστιανικών αξιών  της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

Κακοπετριά, 31 Αυγούστου 2017

Print Friendly, PDF & Email

Share this post