Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β

Tο Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από τον τόπο της εξορίας του, τα Κόμανα του Πόντου, στην Κωνσταντινούπολη, επί πατριαρχίας του αγίου Πρόκλου, ένας νέος κληρικός προστέθηκε στις τάξεις των πρεσβυτέρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τη χειροτονία, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Στροβόλου, τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, συλλειτουργούντων του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγορίου Μουσουρούλη, του Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου Πρωτοπ. Κυπριανού Κουντούρη και αρκετών ιερέων και διακόνων της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Η συγκίνηση τόσο του Μακαριωτάτου όσο και του νεοχειροτονηθέντος πρεσβυτέρου ήταν ιδιαίτερα εμφανής, καθότι αυτή τη μέρα η Εκκλησία μας εορτάζει το μεγάλο καθηγητή της ιερής διακονίας της ιερωσύνης, τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, του οποίου το όνομα, ειρήσθω εν παρόδω, φέρει και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τους πολλούς ευλαβείς προσκυνητές, φίλους, ενορίτες και συγγενείς του νεοχειροτονηθέντος πρεσβυτέρου, τόνισε τη μεγάλη ευθύνη, την οποία από σήμερα έχει επωμισθεί ο νέος πρεσβύτερος, επισημαίνοντας στον π. Χρίστο ότι κανένας άνθρωπος να μη φεύγει από κοντά του λυπημένος, αλλά αντίθετα να αναπαύει το λογικό ποίμνιο της ενορίας του, μιμούμενος τον Κύριό μας που μας διαβεβαιώνει ότι «κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κόσμος συγχάρηκε τον νέο πρεσβύτερο, ο οποίος με τη σειρά του μοίρασε αναμνηστικά δώρα και κεράσματα σε όλους.

Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post