Μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Γέρακα Αττικής στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Γέρακα Αττικής στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ομάδα 41 μαθητών και μαθητριών και 6 συνοδών καθηγητών από το Β΄ Γυμνάσιο Γέρακα Αττικής επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9ης Μαρτίου 2018 τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Η αποστολή βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια. Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου, συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό με τον τίτλο «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια. Εκπαιδευτικές Γέφυρες», στις 5 Φεβρουαρίου 2018, που διενεργείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

O διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Το σχολείο συμμετείχε στον Διαγωνισμό με 8 έργα στις εξής κατηγορίες: βίντεο, διήγημα, κατασκευή, πάζλ και κολάζ.

Ο Μακαριώτατος μοίρασε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικό δώρο, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη ανέλαβε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο οποίος ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και έλυσε διάφορες απορίες των μαθητών σχετικά με την Εκκλησία της Κύπρου, το εθνικό πρόβλημα και την κατεχόμενη γη του νησιού.

Ακολούθησε γεύμα στην τραπεζαρία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το οποίο παρέθεσε ο Μακαριώτατος προς τιμή των εξ Ελλάδος μαθητών.

Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post