Οι εκτοπισμένοι της κωμοπόλεως Λύσης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην προσφυγιά (24-25 Μαρτίου 2018)

Οι εκτοπισμένοι της κωμοπόλεως Λύσης εόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στην προσφυγιά (24-25 Μαρτίου 2018)

Το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018, με κάθε εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και λαμπρότητα, οι εκτοπισμένοι της κωμοπόλεως Λύσης εόρτασαν τη μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου Αγλαντζιάς.

Του Εσπερινού προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της ενορίας, τον Πρωτ. π. Ανδρέα Ανδρέου και τον Λυσιώτη Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Καπαρή.

Στο κήρυγμά του ο Πανοσιωλογιότατος π. Γρηγόριος μετέφερε σε όλους, και ιδιαίτερα στους Λυσιώτες εκτοπισμένους αδελφούς, τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, Προέδρου των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας. Ακολούθως, ο Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής του Ευαγγελισμού και στη σημασία αυτού του γεγονότος για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους. Αυτό το μεγάλο Μυστήριο της ενσαρκώσεως του Θεού Λόγου, το οποίο ο Θεός το προεγνώριζε και το προετοίμαζε από αιώνες, ούτε καν οι άγγελοι το γνώριζαν, όπως επίσης μας διδάσκει ένα όμορφο τροπάριο: «Τὸ ἀπ΄ αἰῶνος ἀπόκρυφον, καὶ Ἀγγέλοις ἄγνωστον Μυστήριον διὰ σοῦ Θεοτόκε, τοῖς ἐπί γῆς πεφανέρωται…».

Όλοι οι πιστοί προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας της κατεχόμενης Λύσης, την οποία και λιτάνευσαν πέριξ του ναού.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκαν Μνημόσυνα πάντων των τεθνεώτων Λυσιωτών.

Έπειτα, μίλησε ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής. Παρόντες στον Εσπερινό ήταν και ο πρώην Δήμαρχος κ. Ανδρέας Τοφιάς και ο Λυσιώτης Βουλευτής κ. Νίκος Κέττηρος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού εγκαινιάστηκε η Φιλανθρωπική Αγοράμε λυσιώτικα προϊόντα και κατασκευές που προσφέρθηκαν από εθελοντές.

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό

Διακ. Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post