Πανηγυρικός Εσπερινός στη χάρη της Αγίας Ειρήνης στην κοινότητα Φαρμακά της Ορεινής επαρχίας Λευκωσίας (Παρασκευή 4.5.2018)

Πανηγυρικός Εσπερινός στη χάρη της Αγίας Ειρήνης στην κοινότητα Φαρμακά της Ορεινής επαρχίας Λευκωσίας (Παρασκευή 4.5.2018)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Aγίας Ειρήνης στο Φαρμακά στις 04 και 05 Μαΐου 2018.

Στον Εσπερινό, του οποίου προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, κατόπιν προσκλήσεως της κοινότητας Φαρμακά της Ορεινής επαρχίας Λευκωσίας και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης, παρευρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι τόσο του χωριού όσο και των γύρω χωριών.

Στην ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Ειρήνης και στα μαρτύρια που υπέστη για χάρη του σταυρωθέντος Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο Αναστάσιμο Τροπάριο «Δεύτε πάντα τα έθνη γνώτε του φρικτού μυστηρίου την δύναμιν…». Όπως, ο Κύριος εκουσίως σταυρώθηκε για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, έτσι και η σήμερα τιμώμενη Αγία Ειρήνη με δική της θέληση υπέστη τα φρικτά βασανιστήρια δίνοντας το αίμα της ως ομολογία στον Αναστάντα Κύριο. Με το αίμα των Μαρτύρων ποτίστηκαν οι ρίζες της Αγίας μας Εκκλησίας.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, ανέφερε ότι σήμερα δεν χρειάζεται να δίνουμε το μαρτύριο του αίματος όμως έχουμε ένα άλλος είδος μαρτυρίου που καλείται ο κάθε ένας από εμάς να δίνει. Είναι το κατά συνείδηση μαρτύριο.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές αναστάσιμες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και ευχαρίστησε τόσο τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την κανονική άδεια να τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό, όσο τον ιερέα του Ναού π. Λεόντιο Πέτρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την φιλοξενία.

Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος και ιερείς από τα γύρω χωριά.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε η λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της Εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

 

Ραφαήλ Μισιαούλης

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

                                                                      ************************************************
Στις 5 Μαΐου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης.
Κατόπιν προσκλήσεως της Κοινότητας Φαρμακάς της Ορεινής επαρχίας Λευκωσίας και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης, την Παρασκευή 4.5.2018 και ώρα 6.00 μ.μ., ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος θα προστεί του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης της Κοινότητας Φαρμακά.

Προσκαλείται το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας να συμμετάσχει στον εορτασμό.
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου
Print Friendly, PDF & Email

Share this post