Δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου από Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε Συνεργασία με Α.Η.Κ

Δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου από Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε Συνεργασία με Α.Η.Κ

 Σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, υπεγράφη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, συμφωνία μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μαλούντας Λευκωσίας και Μιτσερού, συνολικής έκτασης 193 εκταρίων. Η αρχική φάση αφορά την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής δυναμικότητας 16 MW. Σε δεύτερη φάση, η οποία αφορά και πάλι την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, η συνολική δυναμικότητα αναμένεται να φθάσει τα 60 MW. Εκ μέρους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της, ενώ από πλευράς Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πέραν του Προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, ήταν παρόντες ο Διευθυντής του Οικονομικού Τμήματος της Αρχιεπισκοπής κ. Δήμος Δήμου, ο Διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας κ. Ιωάννης Φράγκος και ο Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Στέλιος Γεώργιου.

Για την ετοιμασία και υπογραφή των συμφωνιών εργάστηκε ικανός αριθμός συνεργατών από αμφότερες τις πλευρές καθώς επίσης και εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται να λάβει χώρα εντός του τρέχοντος έτους. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα εξυπηρετεί και καλύπτει ανάγκες της Κύπρου.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

fotoboltaika-2

Print Friendly, PDF & Email

Share this post