Κατασκήνωση νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής

Κατασκήνωση νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής

Για 8η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται και φέτος, στην Κύπρο, η κατασκήνωση των Ορθοδόξων νέων της Μέσης Ανατολής, ήτοι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τους νέους φιλοξενεί η Εκκλησία της Κύπρου στους κατασκηνωτικούς χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης στην Κακοπετριά. Η φιλοξενία παρέχεται με την προσωπική φροντίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ο Αρχιμανδρίτης Στυλιανός Στυλινού και ο κ. Μιχάλης Σπύρου.

Σκοπός της κατασκήνωσης είναι η αλληλογνωριμία των  Ορθοδόξων νέων,  οι οποίοι ζουν στο γεωγραφικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία, μέσω των κοινών δραστηριοτήτων,  να ανταλλάξουν σκεψεις, να  γνωρίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή ξεχωριστά και τέλος να ενδυναμώσουν τις αδελφικές τους σχέσεις.   Επίσης, θα   επισκεφθούν Μοναστήρια, πολιτιστικούς χώρους, καθώς και άλλα αξιοθέατα του τόπου μας.

Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου , η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος,  θα προστεί του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Στέγης στην Κακοπετριά, επ’ ευκαιρία του Προγράμματος Νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 

28 Αυγούστου 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post