Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο

Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο

 Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στα εξής Γυμνάσια: Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση» (10/09/2018), «Διανέλλου και Θεοδότου» (12/09/2018), και Ακροπόλεως (12/09/2018).

Ο Θεοφιλέστατος κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στα παιδιά, τα οποία είναι «το μέλλον του τόπου μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, και στους διδάσκοντες καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά και τους προέτρεψε να έχουν πάντα αισιοδοξία, θάρρος και υπομονή στις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Επίσης, τους παρότρυνε να μείνουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας και του Ελληνισμού, να επιδιώκουν τη μόρφωση της προσωπικότητάς τους και ευρύτερα τη μόρφωση, για να είναι παραγωγικοί, χρήσιμοι και αποδοτικοί στην κοινωνία.

Ο Μεσαορίας Γρηγόριος ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις και το προσωπικό των Σχολείων για την πρόσκληση να τελέσει τον Αγιασμό, όσο και για το επιτελούμενο στα σχολεία έργο.

 

Ραφαήλ Μισιαούλης, θεολόγος

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου

Αγιασμός Σχολείων 6 (002)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post