Κυριακή μετά την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (16 Σεπτεμβρίου 2018)

Κυριακή μετά την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (16 Σεπτεμβρίου 2018)

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 16 Σεπτεμβρίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κοινότητα του Αναλυόντα.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής αναλύοντας την και εξηγώντας στο εκκλησίασμα τις τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός για αυτούς που θέλουν να τον ακολουθήσουν ««Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι» (Μρκ 8,34). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μυστήριο του Σταυρού. Ο Σταυρός είναι θυσία, είναι κόπος, χρειάζεται αρκετός ιδρώτας, αλλά στο τέλος έρχεται η ανάστασης, η χαρά, η ευφροσύνη. Επίσης, ο Μεσαορίας Γρηγόριος αναφέρθηκε και στη σήμερα τιμώμενη Αγία, την Μεγαλομάρτυρα Ευφημία, η οποία παρά τις δυσκολίες της εποχής που έζησε, γιατί έζησε την εποχή που βασίλευε ένας από τους μεγάλους διώκτες του Χριστιανισμού, ο Διοκλητιανός, έγινε ακόλουθη και πιστή στο θείο θέλημα, αξιώνοντας την ο Κύριος να λάβει τον αμαράντινον της δόξης στέφανον.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, στην Ηγουμένη και την αδελφότητα της Μονής αλλά και σε όλους τους πιστούς.

Τέλος, ευχαρίστησε την Ηγουμένη Μαριάμ και τις αδελφές για την φιλοξενία τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στον πνευματικό αγώνα που επιτελούν.

 

Ραφαήλ Μισιαούλης

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post