Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας εόρτασαν τον Απόστολο Ανδρέα στην προσφυγιά (29-30 Νοεμβρίου 2018)

Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας εόρτασαν τον Απόστολο Ανδρέα στην προσφυγιά (29-30 Νοεμβρίου 2018)

Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας εόρτασαν και φέτος τον Απόστολο Ανδρέα στην προσφυγιά. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Ανδρέα της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας, το Σωματείο «Ολυμπιάς» Νεαπόλεως και η Κοινοτική Αρχή του προαστίου Νεαπόλεως παρευρέθηκαν στον Εσπερινό και στη θεία Λειτουργίασάς και τέλεσαν την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα 29-30 Νοεμβρίου 2018.

Το απόγευμα της Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, Συνοικισμό Στροβόλου ΙΙΙ.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην προσήλωση του Αποστόλου Ανδρέα στον ερχομό του Μεσσία. Επισήμανε την αγάπη του Αποστόλου στον Σωτήρα Χριστό, καθώς και στη διατήρηση της Ιεράς Παρακαταθήκης και κατ’επέκταση τη διάδοση της εμπειρίας και διδασκαλίας της Εκκλησίας περί της Ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού και Υιού του ανθρώπου.

Τόνισε με έμφαση, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ότι όλοι μας καλούμαστε απόψε και αύριο, με την ευκαιρία της μνήμης του Αποστόλου Ανδρέου, να αποτιμήσουμε τη δική μας αφοσίωση στο θέλημα του Θεού και την εφαρμογή του θελήματός Του στη ζωή μας.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2016, ανήμερα της εορτής, λειτούργησε και κήρυξε ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στον οποίο λειτουργούσε ο μακαριστός ιερέας της Νεάπολης, π. Κωνσταντίνος Θεοφάνους, και πρωτεργάτης της προσφυγικής ενορίας ήταν ο αείμνηστος Ιορδάνης, Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και τελευταίος (το 1974) Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Απ. Ανδρέου του τουρκοκρατούμενου προαστίου της Νεάπολης.

Παρέστησαν στον εορτασμό εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας και άλλων κατεχομένων κοινοτήτων καθώς και πλήθος πιστών που τιμούν τη μνήμη του λαοφιλούς Αποστόλου Ανδρέα.

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης της πανηγύρεως. Ευχόμαστε ο Θεός της Αγάπης και της Ειρήνης να μάς αξιώσει της ποθητής απελευθέρωσης της πατρίδας. Επίσης ευχή όλων η επιστροφή μας σε συνθήκες ειρήνης και αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο το κατεχόμενο τμήμα της νήσου μας και ως  Προσκυνητές της Χάρις του Αποστόλου στο νεόδμητο Ναό του στη Νεάπολη και στο Μοναστήρι του στην Καρπασία.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως-Κωνσταντίας.

 

 

 


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Ανδρέα της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας, το Σωματείο «Ολυμπιάς» Νεαπόλεως και η Κοινοτική Αρχή του προαστίου Νεαπόλεως σάς προσκαλούν στον εορτασμό του Αποστόλου Ανδρέα 29-30 Νοεμβρίου 2018.

Το απόγευμα της Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 5:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο θα χοροστατήσει και κηρύξει η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, Συνοικισμό Στροβόλου ΙΙΙ.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα της εορτής, θα λειτουργήσει και κηρύξει ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας και όσοι τιμούν τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Για πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αν μιλήσουν με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Απ. Ανδρέου Συνοικισμού Στρόβολος 3.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως-Κωνσταντίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post