Οι εκτοπισμένοι των Γενάγρων εόρτασαν το Γενέσιον της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι των Γενάγρων εόρτασαν το Γενέσιον της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου 2019)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκτοπισμένοι Γεναγρίτες εόρτασαν το Γενέσιον της Θεοτόκου στην προσφυγιά.

Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Τσακκιλερού στη Λάρνακα.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε τόσο στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής αλλά και της Θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου. Η Γέννηση της Παναγίας προαναγγέλλει χαρά σε όλο τον κόσμο αφού από τα σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου γεννήθηκε ο «Ήλιος της δικαιοσύνης», ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου, ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος ήρθε στον κόσμο «ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλ΄ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον» (Ιω. γ΄ 15).

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, αλλά και του ποιμενάρχου της επαρχίας, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λετουργία.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων Γεναγριτών. Στο τέλος τελέστηκαν και Μνημόσυνα πάντων των κληρικών, κοινοταρχών, διδασκάλων, ιεροψαλτών, επιτρόπων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της κοινότητας Γενάγρων.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε σύναξη των συγχωριανών, τους οποίους ο Θεοφιλέστατος, ως Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (Διαμερίσματος Μεσαορίας), ενημέρωσε για την κατάσταση των εκκλησιών του χωριού, τόσο της Παναγίας όσο και του Αγίου Γεωργίου.

Οι Γεναγρίτες, με τη σειρά τους, μίλησαν με τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο για το χωριό τους, αναπολώντας παλιές ευτυχισμένες εποχές. Ο νόστος της επιστρεφής παραμένει σταθερός και προσυλωμένος στα Γέναγρα. Ακούστηκαν σκέψεις και εκφράστηκαν προτάσεις για περαιτέρω εκδηλώσεις επικοινωνίας και συνεργασία όσο γίνεται περισσότερων εκτοπισμένων χωριανών. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας, διαβεβαίωση ότι είναι στη διάθεση όλων των εκτοπισμένων αδελφών μας.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post