Εκδηλώσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και της ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων

Εκδηλώσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και της ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων

Επ’ ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και της ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων, την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος, θα τελέσει το Μνημόσυνο των Ιδρυτών, Ευεργετών, Σχολικών Εφόρων, Υπουργών Παιδείας, Εκπαιδευτικών και Σχολικών Υπαλλήλων των Σχολείων Λευκωσίας.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας,  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν  η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, με Ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, Καθητητή της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, με θέμα:

«Η θεωρία του Όντος: οι στόχοι της Παιδείας».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ο Βυζαντινός Χορός Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου θα ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και από τον έντιμο Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας οι τελειόφοιτοι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης των Δημοσίων Σχολείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, που πρώτευσαν στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Θρησκευτικών, κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ομάδα μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

 

  Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
         23 Ιανουαρίου 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post