Άφιξη του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Άφιξη του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Εκ του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου

 

Τις πρωινές ώρες τής Πέμπτης, 10ης Ιουνίου, έφθασε στην Κύπρο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του, η οποία αποτελείται από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. κ. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Αρχιδιάκ. Ιωάννη Μπούτση, τον Γενικό Διευθυντή τής Μ.Κ.Ο. τής Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και πρώην Πολιτικό Διοικητή Αγίου Όρους κ. Κώστα Δήμτσα, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο εκ μέρους τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου έλαβε χώρα σεμνή υποδοχή και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος τής κατά Κύπρον Εκκλησίας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν τού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της συνοδείας του, στην παρουσία των Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελέημονος, Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς των εγκαινίων τού Νέου Καθεδρικού, των Επισκόπων και των λοιπών ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κληρικών.

Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια τού νέου Καθεδρικού Ναού τής Λευκωσίας θα ξεκινήσουν από το απόγευμα τής Πέμπτης με την παρασημοφόρηση των μεγάλων δωρητών τού Ναού και την τέλεση τού πανηγυρικού εσπερινού των Εγκαινίων και του Αποστόλου Βαρνάβα, καθώς και την κατάθεση των ιερών λειψάνων.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post