Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Εκ του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου

Εικοσαμελής ομάδα φοιτητών εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της οποίας ηγούνται ο Γέρων Αντίπας από το Άγιον Όρος και ο Αρχιμ. Ιωσήφ Κουτσούρης, εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης και συνεργάτης τού Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας τής Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, προκειμένου να επισκεφθούν σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία τής μεγαλονήσου.

Από χθες Δευτέρα, με την άφιξή τους στην Κύπρο, οι εξ Ελλάδος φοιτητές, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό τού Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα, την Παναγία Αγγελόκτιστη στο Κίτι και την Ιερά Μονή Μαυροβουνίου. Το απόγευμα, είχαν την ευλογία να επισκεφθούν στο επισκοπείο του στη Μοσφιλωτή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα, με τον οποίο συνομίλησαν για πνευματικά θέματα, έλαβαν δώρα παρ’ αυτού και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την παραπλήσια μονή τής Αγίας Θέκλης.

Σήμερα, Τρίτη, ημέρα μνήμης του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ μαζί με τον ιεροδ. Θεοδόσιο τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στον Κόρνο, όπου εκκλησιάστηκαν και οι φοιτητές τής αποστολής.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην πρωτεύουσα τού νησιού, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στα Φυλακισμένα Μνήματα, ιστορικούς ιερούς ναούς τής παλαιάς πόλεως, τον παλαιό Καθεδρικό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, τον νέο Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, τη Θεολογική Σχολή τής Εκκλησίας Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και ιδιαίτερα στο διαμέρισμα τού αοίδιμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου τού Γ΄ και στο Μέγα Συνοδικό. Έπειτα, είχαν την ευλογία να συναντηθούν με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του, όπου έτυχαν ευχάριτος υποδοχής και έγιναν δέκτες των δώρων τού Μακαριωτάτου.

Κατά τη σημερινή ημέρα θα επισκεφθούν επίσης την Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου και την Ιερά Μονή Μαχαιρά.

Στις επόμενες μέρες, έχει προγραμματισθεί, όπως γίνουν επισκέψεις καταρχάς στην Ιερά Μονή Κύκκου, όπου κατόπιν ευλογίας τού Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου θα διανυκτερεύσουν εκεί, καθώς και στις Ιερές Μονές Τροοδοτίσσης, Παναγίας Τρικουκκιάς, Τιμίου Σταυρού Ομόδους, Χρυσορρογιατίσσης, των Ιερέων και στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου Εγκλείστου, όπου θα τους προσφερθεί γεύμα από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο.   

Print Friendly, PDF & Email

Share this post