Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με τον κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντε

Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με τον κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντε

Τη Δευτέρα το μεσημέρι, 7 Ιουλίου 2015,  ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου υποδέχτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον  Ειδικό  Σύμβουλο  του Γενικού Γραμματέα  για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Άιντε και στη συνέχεια  παρακάθισε σε γεύμα μαζί του.

Ο  κ. Άιντε σε δηλώσεις του ανέφερε  πως “κάθε μέρα που περνά είναι και πιο αισιόδοξος”. Επανέλαβε ότι οι συνομιλίες έχουν περάσει σε μια πιο εντατική και εποικοδομητική φάση και ότι για το λόγο αυτό ο ίδιος θέλησε να παρευρίσκεται στις συναντήσεις και των διαπραγματευτών, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα που περνά καταγράφεται πρόοδος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε   ότι  “προχωρούμε σωστά” και  “η γενική άποψη είναι πολύ θετική”. “Μέσα σε ένα όμορφο και χαρούμενο κλίμα που έχουμε δημιουργήσει ανταλλάξαμε απόψεις και επί του εθνικού θέματος και το ευχάριστο είναι ότι – από ό,τι μας έχει πει – συμφωνούμε, φαίνεται ότι προχωρούμε σωστά, βεβαίως ακόμη δεν φτάσαμε στις λεπτομέρειες. Η γενική άποψη είναι πολύ θετική και ελπίζω να συνεχίσουν οι συνομιλίες θετικά για το καλό όχι μόνο του Κυπριακού λαού, των Τούρκων και των Ελλήνων, αλλά και της όλης περιοχής, της Μέσης Ανατολής και παγκοσμίως. Αυτή είναι η ευχή μας και ό,τι μπορούμε να συμβάλουμε για μια σωστή και βιώσιμη λύση μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, εμείς με πολλή χαρά, ως Εκκλησία, θα το πράξουμε”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τέλος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ. Γ. εξέφρασε τη χαρά του γιατί για μία ακόμη φορά γίνεται δεκτός από τον Μακαριώτατο, προσθέτοντας ότι τον ενημέρωσε για το Κυπριακό και αντάλλαξαν απόψεις.

 Μιχάλης Σπύρου, θεολόγος.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post