Οι εκτοπισμένοι του Στρογγυλού εορτάζουν την Αγία Παρασκευή (Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022)

Οι εκτοπισμένοι του Στρογγυλού εορτάζουν την Αγία Παρασκευή (Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής της κοινότητας Στρογγυλού, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης Κοινότητας θα εορτάσουν τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής και προσκαλούν τους πιστούς στον εσπερινό, τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022, στις 18.30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια. Στον εσπερινό θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Την επομένη, Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022, της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος. 

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λακατάμειας θα ευρίσκονται προς προσκύνηση από τους πιστούς τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Χύτρων του Θαυματουργού, τα οποία διασώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή από την κατεχόμενη κωμόπολη της Κυθρέας.

Θα τελεστούν εορτές και μνημόσυνα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν άρτους και κόλλυβα. Καλούνται οι συγχωριανοί να συμμετέχουν στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, τηρώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής του Υπουργείου Υγείας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς:

κ. Ανδρέας Χατζηγεωργίου, Εκκλησιαστικός Επίτροπος: 99417304.

Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία και τη συμπαράσταση στο επιτελούμενο έργο.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την εκκλησιαστική επιτροπή Αγίας Παρασκευής Στρογγυλού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post