Οι Ασσιώτες εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα, επίσκοπο Τριμυθούντος (11-12 Δεκεμβρίου 2015)

Άγιος Σπυρίδωνας

Οι Ασσιώτες εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα, επίσκοπο Τριμυθούντος (11-12 Δεκεμβρίου 2015)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Τιμίου Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου Άσσιας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Άσσιας καλούν τους συγχωριανούς (11-12 Δεκεμβρίου 2015) στην πανήγυρη  του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, ο οποίος γεννήθηκε στην Άσσια.

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, στις 5.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Αυτοστέγασης Λατσιών, όπου ιερουργεί ο ασσιώτης Ιερέας π. Σωτήριος Δαβίδ.

Eκ μέρους της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Άσσιας, Επίσκοπος Μεσαορίας, καθώς και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας, θα τιμήσουν τον π. Σωτήριο Δαβίδ, ο οποίος μέχρι το 1974 ήταν εφημέριος στον Τίμιο Πρόδρομο Άσσιας, για την πολυετή προσφορά του στην Εκκλησία και την κοινότητα της Άσσιας.

Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015, το πρωί θα τελεστεί όρθρος και θεία Λειτουργία στον ίδιο ιερό Ναό.

Να σημειωθεί ότι γίνονται προσπάθειες, ανήμερα της εορτής, να πραγματοποιηθεί προσκύνημα-εκκλησιασμός στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Άσσια.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ενοριών Τιμίου Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου Άσσιας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post