Αγιασμός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Αγιασμός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για την Έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Με την ευκαιρία τής εορτής τής Ινδίκτου, δηλαδή της αρχής του νέου εκκλησιαστικού έτους, τελέστηκε αγιασμός, στο γραφείο τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, το πρωί της Πέμπτης  1ης Σεπτεμβρίου 2022, από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, στην παρουσία τού Μακαριωτάτου, των Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και των λοιπών ενδημούντων κληρικών και υπαλλήλων τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τα αναγνώσματα τής ακολουθίας ήταν τα προβλεπόμενα από το Τυπικό για την εορτή, ενώ στο τέλος αναπέμφθηκε δέηση προς τον Άναρχο και Ατελεύτητο Θεό όπως ευλογήσει την είσοδο όλων μας στον νέο ενιαυτό. Ακόμη, έγινε δέηση για την ιδιαίτερη πατρίδα μας Κύπρο, όπως συντμηθεί ο χρόνος τής δοκιμασίας της, αποδιωχθεί από τη γη και τα ιερά των πατέρων μας ο αλλόθρησκος εισβολέας και εξακριβωθεί η κατάσταση των αγνοουμένων μας.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα εκκλησιαστική χρονιά και να διέλθουν όλοι με υγεία τον νέο εκκλησιαστικό ενιαυτό. Στόχος όλων μας, είπε, είναι να παραμείνουμε κοινωνοί με τον Σωτήρα Κύριο μας  για να αξιωθούμε της κατά Χάριν Θεώσεως.

 

Εκ του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου

1 Σεπτεμβρίου 2022

Print Friendly, PDF & Email

Share this post