Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τιμούν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, καθώς και του Αγίου Πολυχρονίου (8-9 Οκτωβρίου 2022)

Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τιμούν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, καθώς και του Αγίου Πολυχρονίου (8-9 Οκτωβρίου 2022)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσης Τρυπημένης, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Προσφυγικό Σωματείο «Η Τρυπημένη», προσκαλεί τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, καθώς και του Αγίου Πολυχρονίου.

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, 5.30 μμ., θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022, το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ίδιο Καθεδρικό Ναό, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή σε συνθήκες ελευθερίας στην πατρώα γη. Επίσης, θα τελεστούν μνημόσυνα για όλους τους τεθνεώτες της Τρυπημένης.

Στην κατεχόμενη Τρυπημένη υπάρχει ναός του ζεύγους των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας πλησίον του σχολείου, καθώς και προσκύνημα του Αγίου Πολυχρονίου στις παρυφές του Πενταδακτύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εκκλησιασμό μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο, κ. Ιάσωνα Χαπέσιη, τηλ. 99644006.

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής: 

Οικονόμος π. Μιχαήλ Περιπίτσης,

Χρυστάλλα Σκουτάρη,

Ιάσωνας Χαπέσιης,

Ανδρέας Νικολαΐδης,

Μιλτιάδης Ομήρου (κοινοτάρχης),

Ανδρέας Ιωάννου.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσης Τρυπημένης

Print Friendly, PDF & Email

Share this post