H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί με τη Συνοδεία του στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την κυπριακή παροικία και γενικότερα τον απόδημο ελληνισμό στη Μεγάλη Βρετανία, το κυπριακό πρόβλημα, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς επίσης οι προσπάθειες που καταβάλλονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς αντιμετώπιση τόσο των συνεπειών του πολέμου όσο και άλλων σύγχρονων προκλήσεων.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού ενημερώθηκε εκτενώς από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας για τα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή και ελλαδική παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον ευχαρίστησε για το έργο που επιτελείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή στην εν λόγω χώρα, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάγκη διατήρησης της επαφής των νέων αποδήμων με τις ρίζες και τις παραδόσεις τους. Η κα Δημητρίου αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη του κυπριακού προβλήματος ως θέματος ταυτόσημου με την εισβολή στην Ουκρανία, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος από την Τουρκία με στόχο, μεταξύ άλλων, την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, καθώς και τις προσπάθειες αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τόνισε η κα Δημητρίου, οι απόδημοί μας μπορούν να λειτουργήσουν ως φορείς διαφώτισης για τα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Φωτογραφίες: Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post