Προδρόμου: Έντονη προσωπικότητα με έγνοια τον άνθρωπο, ο Aρχιεπίσκοπος

Προδρόμου: Έντονη προσωπικότητα με έγνοια τον άνθρωπο, ο Aρχιεπίσκοπος

Ο εκλιπών έδειξε παραδειγματικό σθένος, κουράγιο και πνευματική δύναμη στην ταλαιπωρία που βίωνε το τελευταίο, διάστημα δήλωσε στον ΑCTIVE o υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας τη βαθιά σχέση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΄Β, με την παιδεία. Πριν από 12 μέρες τον επισκέφθηκε ανέφερε ο υπουργός της Παιδείας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη διαύγεια που είχε αλλά και την προσπάθεια που έκανε να μιλήσει.

«Νοιαζόταν για την πρόοδο στα σχολεία. Όσοι τον γνωρίσαμε ως άνθρωπο, έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις από μια έντονη προσωπικότητα, που είχε κατά βάθος την έγνοια για τον άνθρωπο. Για τα θέματα της εκπαίδευσης, πέραν από τα τυπικά για το χριστιανισμό στα σχολεία, ενδιαφερόταν για την πνευματική καθοδήγηση των παιδιών, μπορούσε να αντιληφθεί ότι, οι καιροί αλλάζουν αλλά παρόλα αυτά θα έπρεπε να φροντίζουμε να ενισχύουμε τα παιδιά» ανέφερε ο κύριος Προδρόμου.

Η μέριμνα για τη φοιτητική στέγαση από την εκκλησία στην Λεμεσό και άλλες που τροχιοδρομήθηκαν στη Λευκωσία, είναι ένα από τα έργα που φέρουν τη σφραγίδα του Αρχιεπισκόπου ανέφερε ο κύριος Προδρόμου, προσθέτοντας ότι, το συνδύαζε πάντα με τη δική του ιστορία όταν ήταν ο ίδιος νεαρός δόκιμος – μιναχός, και έλεγε πάντα όπως είπε, ότι πρέπει να  δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά, ιδιαίτερα αυτούς που δεν έχουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στην εκκλησία έκανε μεταρρυθμίσεις, θύμισε ο κύριος Προδρόμου για τον εκδημούντα και μπορεί είπε ο τρόπος που έκανε παρεμβάσεις κάποτε να ενοχλούσαν, όμως ήταν άμεσος και διαδραμάτισε ρόλο για την ενότητα της ορθόδοξης εκκλησίας διεθνώς. 

Πηγή: philenews.com

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post