Δήλωση της Α.Π. του Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου για την ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Δήλωση της Α.Π. του Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου για την ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Συμπληρώνονται εφέτος τριάντα εννέα έτη από τη θλιβερή ημέρα της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα βόρειο τμήμα της νήσου μας. Η κίνηση του τότε κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς, έβαλε ταφόπλακα τόσο στις προσδοκίες των προσφύγων μας για σύντομη επίλυση του προβλήματος και επιστροφής στις εστίες τους, όσο και στο όνειρο πολλών τουρκοκυπρίων να ζήσουν ειρηνικά σε μια ενωμένη Κύπρο. Επιπλέον, φανέρωσε τον πραγματικό στόχο της Τουρκίας για μονιμοποίηση της κατοχής και τουρκοποίηση της Κύπρου.

Τονίζουμε, επ’ ευκαιρία, ότι η σημερινή μέρα, πέρα από την καταδίκη του ψευδοκράτους, θα πρέπει να ανανεώνει και την πίστη του λαού μας στην τελική κατίσχυση των δικαίων μας, με την απελευθέρωση του κατεχόμενου σήμερα βόρειου τμήματος της νήσου μας και την επιστροφή όλων των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες.

Προς επίτευξη του κοινού μας αυτού στόχου, η Εκκλησία της νήσου μας θα συνεχίσει και στο μέλλον να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα του λαού μας. Και δεν αμφιβάλλουμε ότι, αργά ή γρήγορα, η άγια τούτη μέρα της δικαίωσης θα έλθει. Αρκεί όλοι εμείς με σταθερότητα και συνέπεια να παραμείνουμε μέχρι τέλους ανυποχώρητοι υπερασπιστές των δικαίων μας.

Ευχόμαστε όπως με τη βοήθεια του Θεού, αλλά και με την καθολική συστράτευση, ομόνοια και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας και όλου γενικά του λαού μας, σύντομα αξιωθούμε να γιορτάσουμε την επικράτηση του δικαίου μας.

 

    Ευχέτης προς Κύριον

 + Ο Πάφου Γεώργιος

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

      15 Νοεμβρίου 2022.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post